Met deze tips heb je nooit meer last van wespen in je tuin!

Lavendel 

Lavendel is een echte anti-wespen plant. Plant daarom een prachtige lavendel plant in je tuin! Ze zijn prachtig om te zien en jagen ook nog eens wespen weg door hun heerlijke geur. Heb je toch liever geen plant in je tuin? Zakjes met gedroogde lavendel werken ook heel goed. Zo weet je zeker dat die vervelende wespen jouw tuin de volgende keer overslaan!

Munt

Wespen zijn heel gevoelig voor geur. De geur van munt vinden wespen verschrikkelijk! Zet daarom een muntplantje in je tuin of op het balkon. Het verjaagt wespen maar jij kan er bijvoorbeeld heerlijke muntthee mee zetten! Extra pluspunt: dit verjaagt ook nog eens spinnen en andere insecten. Als alternatief kan je verschillende schaaltjes met heet water buiten op tafel zetten en laat hier twee of drie zakjes muntthee in trekken. De sterke geur zal de wespen afschrikken en hierdoor zie je ze de hele dag niet meer rondom jouw tuin.

Kruidnagel

Wij vinden kruidnagel vaak erg lekker ruiken, maar wespen vinden het verschrikkelijk. Snijd een sinaasappel of citroen doormidden en druk hier flink wat kruidnagel in. Dat leg je vervolgens op een schoteltje en zet je vlak naast je neer. De geur zal er voor zorgen dat de wespen absoluut niet meer in jouw buurt komen. Zo kan jij rustig genieten in de tuin!

Wierook 

Wespen houden absoluut niet van niet van rook. Brand daarom een paar stokjes wierook wanneer je lekker in de tuin zit. Hierdoor houd je de wespen gegarandeerd op afstand! Ben je niet zo gek op de geur van wierook? Dan kan je ook een geurkaars gebruiken. Vooral de geuren citrus of lavendel zorgen er voor dat de wespen goed op afstand blijven.

Bron: kampeermeneer | Beeld: Pixabay