Met deze slimme tips krijg én houd je witte was echt wit!

Poederwasmiddel tegen grauwe was

Was witte kleding of handdoeken uitsluitend met andere witte spullen. Gebruik een hoofdwasmiddel en dan het liefst eentje in poedervorm. Een poederwasmiddel bevat namelijk een optisch witmiddel dat de uv-stralen uit het licht absorbeert en die energie vervolgens afstaat als blauw licht. Dit blauwe licht zou de reflectie verhogen waardoor je wasgoed witter lijkt. Misschien helemaal niet zo gek als je bedenkt dat ook vloeibaar wasmiddel voor witte kleding een blauw element bevat.

Schoonmaakazijn

Ideaal om vergeelde witte was weer wit te krijgen. Dompel de kleding onder in een bak met schoonmaakazijn. Laat het een paar uur weken, spoel het shirt uit en draai een normale was in de wasmachine. Met een beetje schoonmaakazijn in het bakje voor de wasverzachter verwijder je nare geurtjes en vlekken. De geur van schoonmaakazijn verdwijnt tijdens de wasbeurt.

Soda

Soda maakt jouw grauwe witte was weer een stuk witter. Ideaal bij verkleurde of doorgelopen witte was. De soda kun je gewoon in het bakje van de wasmachine doen of toevoegen aan de wastrommel. Laat de witte kleding eerst even weken in een emmer water met soda. Was de kleding daarna met de wasmachine.

Ossengalzeep

Ideaal om witte was weer wit te krijgen, als die verkleurd of vergeeld is. Maak de kleding nat en wring het uit. Wrijf het in met ossengalzeep en laat dit goed intrekken. Draai daarna een normaal wasprogramma en je zult zien dat je was weer stralend wit is.

Steradent (kunstgebit reiniger)

Voor een extra schone, stralend witte was kun je, naast een goed witwasmiddel een tabletje Steradent toevoegen (jawel, zo’n tabletje dat normaal wordt gebruikt om een kunstgebit mee te reinigen). Stop het tablet gewoon tussen je witte wasgoed.

Nog meer slimme tips om je witte was echt wit te krijgen en gele vlekken te verwijderen lees je op de volgende pagina!