Dit is waarom je koffie in je wasmachine zou moeten doen

Om gek van te worden, je mooie shirt of jeans die na een aantal wasbeurten de mooie zwarte kleur verliezen. Daarnaast is het ook nog eens erg zonde! Er zijn dure wasproducten die beloven je kleding weer kleur te geven. Maar wat als er een simpele en betaalbare optie is die je gewoon al in huis hebt? Je hebt er waarschijnlijk nog nooit aan gedacht om koffie in je wasmachine te gooien. Waarom zou je ook? Toch zou je het vanaf nu echt moeten gaan doen! 

Zwarte kleding

Zwarte kleding past overal bij. Zwarte jurken, zwarte broeken, zwarte shirts; we krijgen er maar geen genoeg van! Het nadeel is echter dat hun zwarte kleur vaak behoorlijk snel vervaagt… Na een paar wasbeurten zijn ze al van zwart naar een soort donkergrijs gegaan. Super zonde! Heet water, wrijving en agressieve wasmiddelen zorgen ervoor dat je kleding kan vervagen. Hoewel vervaagde kleding misschien onvermijdelijk lijkt, kun je ervoor te zorgen dat je zwarte kledingstukken donker, fris en schoon blijven. Een simpel kopje koffie kan je hier dus bij helpen! Absoluut het proberen waard, toch?

De wasmachine is tegenwoordig onmisbaar in elk huishouden. Je gooit je kleding in de trommel, voegt wat wasmiddel toe en zet ‘m aan en je kleding komt er weer fris en fruitig uit. Maar zwarte kleding echt zwart houden, dat is vaak lastig. Na een paar rondjes in de wasmachine is de kans groot dat de stof er vaal en grijzig uitziet. Het wassen van je favoriete zwarte kleding kan soms een echte uitdaging zijn. Na een paar wasbeurten lijkt het alsof de kleur langzaam vervaagt. Het is frustrerend, toch? Gelukkig is er een geheime truc die je kunt proberen, en het is iets wat je waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt liggen: koffie!

Op de volgende pagina vertellen we je precies hoe een kopje koffie bij de was werkt!