Is jouw iPhone ook bizar snel leeg? Los het op met deze superhandige tips!

1. Apps die veel energie vragen

De ene app vergt veel meer energie dan de andere. Welke apps vragen het meeste van je accu? Dat check je via Instellingen > Batterij. Veeg naar beneden voor een lijst met het batterijgebruik per app. Beperk het gebruik van de grootste boosdoeners om jouw batterij weer langer mee te laten gaan!

2. iOS advies opvolgen

Heb je het scherm van de vorige tip nog geopend? In sommige gevallen geeft iOS je hier ook tips om de gebruiksduur van je batterij te besparen. iOS kijkt zelf wat op jouw iPhone energie slurpt, en past het advies hier op aan. Je ziet het onder ‘Inzichten en suggesties’. Volg deze suggesties en voila!

3. Helderheid van het scherm

Het scherm hoeft echt niet per se op standje tl-buis. Je kunt de helderheid verlagen door in het Bedieningspaneel de helderheidsregelaar omlaag te schuiven. Of laat de helderheid van het scherm automatisch aanpassen via ‘Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Aangepaste weergave’ – hier zet je de schakelaar achter ‘Pas automatisch aan’ op groen. Je zult direct merken dat jouw batterij een stuk langer meegaat!

Wist jij dat jij jouw telefoon waarschijnlijk altijd al verkeerd oplaadt? Lees snel verder op de volgende pagina!