Steeds meer mensen kopen een airfryer om gezonder patat of snacks te kunnen bereiden. Tegenwoordig letten we steeds meer op onze voeding. Ook snacken willen we gezonder aanpakken. De frituurervaring zonder vet, een heuse keukenrevolutie zou je denken. Maar is voeding bereid in een airfryer wel écht gezonder?
Meer voedingsstoffen en minder vet
Waar de bevroren patat bij een frituurpan in het vet verdwijnt, komt het bij een airfryer in een soort kleine maar krachtige heteluchtoven terecht. Er wordt dus geen vet toegevoegd aan de friet, waardoor het een stuk minder schadelijke, verzadigde vetten bevat. Die vermindering aan vet zorgt ook dat er een stuk minder calorieën in je friet zitten: per 100 gram liggen er 45 calorieën minder op je bord. Ook blijkt dat de airfryer bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamine C, minder beïnvloedt dan de ouderwetse frituurpan. Daardoor zitten er net iets meer voedingsstoffen in je junkfood. Maar, is een airfryer wel echt gezonder dan een gewone frituurpan? Je leest het op de volgende pagina!