Ongelofelijk: dit kun je allemaal doen met een plastic flesje!

Als je dit leest gooi je nooit meer een flesje weg!

We kopen allemaal wel eens een flesje water tegen de dorst. Wat we daarna met het flesje doen? Eigenlijk vrij weinig. We gooien het flesje in de plastic vuilcontainer. Per jaar belanden ongeveer 900 miljoen plastic flesjes in de containers. Erg zonde, want je kunt er heel veel handige én leuke dingen mee doen!

Tuinsproeier

Met een plastic flesje creer je gemakkelijk een eigen budget-proof tuinsproeier! Het enige wat je hoeft te doen, is met een spijker gaatjes in het flesje te maken. Zorg er hierbij wel voor dat je een kant van het flesje heel laat. Dit gedeelte komt op de grond. Daarna hoef je alleen maar de tuinslang om de mond van het flesje te doen en je hebt een tuinsproeier!

Eidooiers scheiden

Heb jij ook wel eens moeite met het scheiden van eidooiers? Met behulp van een flesje is dit gemakkelijk opgelost. Breek het benodigde aantal eieren op een bord en haar vervolgens de dop van het flesje. Knijp het flesje een beetje dicht en zet de mond van het flesje tegen het eigeel aan. Laat daarna het flesje weer los zodat het zijn natuurlijke vorm weer aanneemt. Het eigeel wordt als het ware door het flesje naar binnen gezogen en voilà: het eiwit blijft achter.

Lees snel verder op de volgende pagina voor nog meer handige tips!